Totul despre Hyundai Elantra: prețuri și specificații (2024)

Totul despre Hyundai Elantra: prețuri și specificații (1)

Una dintre cele mai apreciate berline compacte disponibile pe piața europeană rămâne o propunere tentantă și din punctul de vedere al prețului. Cu un design mereu contemporan, ce a evoluat consecvent de la o generație la alta, Hyundai Elantra a primit o nouă versiune.

Dacă cei dornici de un model actual se pot declara foarte plăcut surprinși de rezultat, clienții tradiționali de vehicule rulate tocmai au la orizont o nouă achiziție smart. În cele de mai jos, analizăm atuurile modelului care tocmai a ieșit din fabricație, dar menționăm și schimbările aduse de generația actuală.

  • Ce istoric are Hyundai Elantra
  • La ce prețuri găsești Hyundai Elantra second hand
  • Ce aduce nou Hyundai Elantra 2021
  • Care sunt concurenții modelului Hyundai Elantra

Vezi 👉 AICI oferta noastra de AUTOTURISME

Ce istoric are Hyundai Elantra

Debutul berlinei fabricate în Coreea de Sud, pe piața europeană, a avut loc în anul 1995, iar berlina compactă a celor de la Hyundai s-a numit inițial Lantra. Sub capota modelului se găsea un propulsor de 1,6 litri, cu o putere de 115 sau 89 CP, în funcție de piața pe care era comercializat. Aceasta a fost, de altfel, și singura generație care a oferit și o versiune estate.

Anul 1998 a adus un facelift și prima motorizare diesel, împrumutată de la grupul francez PSA. Anul 2000 a adus cea de-a doua generație de Hyundai Elantra, care putea fi comandată atât ca berlină, cât și în versiune hatchback, iar șase ani mai târziu se lansa o a treia generație, rezervată mai puțin clienților de pe Bătrânul Continent. Elantra devine un concurent periculos pentru modele ca Volkswagen Jetta, Ford Focus Sedan sau Chevrolet Cruze în 2011, odată cu o generație complet nouă.

Totul despre Hyundai Elantra: prețuri și specificații (2)

Cea de-a cincea Elantra surprindea prin designul elegant și dinamic, ce respecta principiile conceptului de sculptură fluidă. Pentru prima oară, clienții europeni alegeau un Hyundai și pentru frumusețe, nu doar pentru prețul tentant. Motorul de 1,6 litri și 132 CP oferea prestații onorabile, iar arsenalul sistemelor de siguranță includea un sistem avansat de management al stabilității vehiculului.

Cea de-a șasea generație a debutat în anul 2015 și s-a fabricat până în 2020. Cu linii mai mature și cu mai multe unghiuri ascuțite, modelul s-a făcut remarcat prin nivelul înalt de confort, raportat la prețul de listă și la dotarea standard foarte generoasă. Disponibil cu un propulsor pe benzină, de 1,6 litri și 128 CP și cu unul diesel, de 136 CP, modelul obținea un consum mediu cifrat la mai puțin de 7 litri/ 100 km. Schimbul de generație a marcat trecerea la o nouă filosofie de design, ce pare preluată de la fratele de peste Ocean, Sonata.

Vezi categoria noastra de ▶ PIESE

La ce prețuri găsești Hyundai Elantra second hand

Ca orice mașină care a trecut recent prin schimbul de generații, Hyundai Elantra tocmai a devenit mai tentant pentru segmentul vehiculelor rulate. Un exemplar din anul 2016, diesel sau benzină, cu un rulaj cuprins între 55.000 și 150.000 km, variază între 11.500 și 16.000 de euro. Exemplarele fabricate începând cu noua generație, al căror an de fabricație este, deocamdată, doar 2021, încep de la 17.000 de euro.

Ofertele postate online pot aparține fie persoanelor fizice, fie parcurilor auto, iar acestea din urmă oferă avantaje precum istoricul mașinii sau garanția. Pentru 20.000 de euro, poți adjudeca un Hyundai Elantra într-o echipare superioară, Highway, ce poate oferi inclusiv cutie de viteze cu variație continuă. În acest caz, marele avantaj este reprezentat de posibilitatea de a ridica automobilul de la un dealer, cu un rulaj minim sau chiar cu zero kilometri la bord.

Vezi categoria noastra de 👉 AUTOUTILITARE

Totul despre Hyundai Elantra: prețuri și specificații (3)

Ce aduce nou Hyundai Elantra 2021

Odată cu trecerea la cea de-a șaptea generație, Elantra oferă opțional o cutie de viteze de tip CVT, compatibilitate cu Apple CarPlay și cu Android Auto, asistență la menținerea benzii de rulare, sistem de asistență a coliziunii frontale, cu funcție de detectare a pietonilor și pilot automat inteligent, în funcție de nivelul de echipare. La capitolul specificații, modelul pune la dispoziție un propulsor pe benzină, cu o capacitate de 1,6 litri, o putere de 123 CP și un cuplu cifrat la 153 Nm.

Prețul de bază al unui exemplar în echiparea Clasic este de 20.361 de euro, iar pe lista de dotări standard intră elemente precum aer condiționat, Bluetooth, computer de bord, geamuri electrice față-spate. Echiparea Comfort, la 20.956 euro, plusează cu climatizare automată cu reglare separată stânga-dreapta, scaune față încălzite sau senzori de parcare pentru spate, iar pentru 22.741 euro, poate fi comandată cu transmisie CVT.

Totul despre Hyundai Elantra: prețuri și specificații (4)

Care sunt concurenții modelului Hyundai Elantra

Hyundai Elantra face parte dintr-un segment apreciat timp de decenii întregi în Europa. Berlinele compacte au excelat întotdeauna la capitole precum spațiul interior, performanțele dinamice sau dotările standard, în condițiile unui preț competitiv. Din nefericire pentru fanii acestui model, SUV-urile au atacat puternic berlinele, iar asta, nu doar în clasa medie sau în clasa mare.

Numărul berlinelor compacte s-a redus tot mai mult, iar azi, printre concurenții direcți pe care-i are Hyundai Elantra se mai numără doar modele ca Renault Megane Sedan, Mazda 3 Sedan sau Toyota Corolla. La niveluri de preț similare, producătorii preferă acum să ofere clienților modele crossover precum Ford Puma, Opel Mokka sau Citroen C3 Aircross, bazate pe platforme de clasă mică. Acestea oferă un spațiu interior bun și o poziție înaltă la condus, dar au un portbagaj mai mic decât un sedan compact tradițional.

Elantra rămâne un performer al modelelor compacte de buget, iar stilul său de sedan îl recomandă drept unul dintre ultimii exponenți ai segmentului. Dacă nu ești adeptul unui SUV, cu siguranță vei găsi oferte tentante pentru un exemplar rulat al berlinei sud-coreene.

Credit foto: Shutterstock

Totul despre Hyundai Elantra: prețuri și specificații (5)

Grosoiu Gabriel

Pasionat de noutățile din industria auto, dar și de povestea fascinantă a automobilului, Gabriel nu își pierde niciodată curiozitatea. În articolele scrise de el găsești ponturi utile, descrieri amănunțite și analize comparative, pentru ca alegerea viitoarei tale mașini să fie una inspirată. Tot Gabriel îți oferă ghiduri de întreținere corectă a mașinii, pentru o valoare mai bună la revânzare.

Totul despre Hyundai Elantra: prețuri și specificații (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6155

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.